Футболното първенство на Беларус стартира в срок и със зрители

OFFNews 19 март 2020 в 18:14 1864 0

Футболното първенство на Беларус стартира по график и със зрители на трибуните с два мача днес.

По принцип такава новина рядко намира отразяване в медиите извън Беларус, но днес със сигурност ще бъде широко огласена на фона на страха от коронавируса, който блокира спорта в световен мащаб.

Турция също бавеше до последно решението за спиране на всички спортни прояви, но днес логичното стана факт. След заседание със спортните федерации временно са поставени на пауза сезоните по футбол, волейбол, баскетбол и хандбал, които до този момент провеждаха мачовете си без зрители.

Така Беларус остана единствената страна в Европа, която не спря спорта заради пандемията.

Президентът на страната Александър Лукашенко заяви, че рецептата срещу коронавирус е "трактор, водка и сауна".

Не всички обаче приемат неговия оптимизъм. В онлайн анкета във водещия спортен сайт pressball.by 57 процента от гласувалите смятат, че шампионатът е трябвало да бъде отложен както в цяла Европа, но 30 са на мнение, че решението да продължи все едно нищо не е станало е правилно.

Иначе в стартовия мач от сезона се стигна до огромна изненада. Отборът на Енергетик-БГУ срази с 3:1 хегемона БАТЕ Борисов, а дубъл за домакините оформи узбека Джасурбек Якшибоев. БАТЕ завърши мача с 10 души, след като в 89-ата минута вратарят Антон Чичкан получи травма, а отборът беше използвал и трите си смени.

Така на вратата застана защитникът Захари Волков, който не допусна четвърти гол.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови