Футболистът Кирил Десподов се записа студент в НСА

OFFNews 25 юни 2024 в 14:40 973 0

Капитанът на националния отбор Кирил Десподов

Снимка БТА/АП

Кирил Десподов

Капитанът на националния футболен отбор на България Кирил Десподов ще бъде студент в Национална спортна академия.

Днес футболист номер едно у нас, който е четирикратен носител на титлата „най-добър футболист на България", посети Ректората на НСА, за да подаде кандидатстудентските си документи.

Очаквано, Десподов избра специалността „Футбол" към факултет „Спорт", с която се придобива професионална квалификация за треньор, съобщиха от висшето учебно заведение.

„Избрах да уча в Национална спортна академия, защото тук са завършили едни от най-великите спортисти на България. Тук са и едни от най-добрите преподаватели, които могат да дадат най-важните знания и умения", заяви Десподов.

Той бе обявен обявен за голмайстор за сезон 2023/24 като нападател на гръцкия гранд ПАОК.

Сред елитните спортисти, които избраха да продължат образованието си в Академията, са Петър Мицин - световен и европейски шампион по плуване за юноши и младежи, първият български световен рекордьор в плуването, спечелил квоти за предстоящите Олимпийски игри в Париж, както и Божидар Саръбоюков – доказан талант в лекоатлетическите скокове, медалист от световно и европейско първенство за юноши и от европейския шампионат в зала за мъже.

    Най-важното
    Всички новини
    Най-четени Най-нови
    X

    Какво ще стане на Евро 2024