Франция се утвърди на върха в нашата група

OFFNEWS 26 март 2017 в 08:00 1531 0

С два гола на Оливие Жиру Франция постигна победа с 3:1 над Люксембург като гост и остава начело в група А на квалификациите за Мондиал 2018 в зона Европа. Петлите имат 13 точки от 5 мача, следвани от Швеция с 10, България с 9, Холандия със 7. Беларус има 2, а Люксембург остана с 1.

Мачът стартира много лошо за отбора на Люксембург, чийто вратар Антони Морис се контузи в коляното още в 21-ата минута и беше заменен от резервата Ралф Шон. Само седем по-късно дойде и първото попадение в мача. Гризман намери на десния фланг Джибрил Сидибе, който проби и центрира към Жиру, открил резултата с 22-ия си гол за Франция.

В 34-ата минута съдията Андрис Трайманис от Латвия даде дузпа за домакините, след като Блес Матюиди събори в наказателното поле Даниел да Мота и Жоаким вкара за 1:1. Но Да Мота се изяви и като грешник само три минути по-късно, събаряйки Сидибе в наказателното поле, а Гризман беше точен от бялата точка.

Французите с лекота владееха инициативата и след няколко пропуска стигнаха до трети гол. Бенжамен Менди центрира в 77-ата минута и Жиру от воле с първото си докосване прати топката зад вратаря Шон.

Дебют за "петлите" направиха две от младите звезди на Монако - Бенджамен Менди и Килиан Мбапе.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови