Франция се чуди защо още играем на стадион с писта

Дидие Дешан не брои националите ни за нещо особено

OFFNews 06 октомври 2017 в 19:54 4290 1

Снимка Спортал

Дидие дешан е сърбал попарата ни като футболист, включително и на "Васил Левски". Но въпреки това френският селекционер не брои футболните ни национали за нещо особено. Това стана ясно от брифинга му в София.

Двата тима излизат утре от 21,45 ч. в световна квалификация. България е аут от битката на практика, докато Франция гони задължителен успех, за да не рискува бараж.

"Няма нищо по-особено в мача с България. Нищо специално в подхода ни няма да има. Всеки футболист се чувства по-добре, когато има емоция и интрига.

“Няма проблем, че играчите са уверени, че ще спечелят. По-лошо би било, ако се чувства някакъв страх, тъй като това може да донесе скованост и съответно проблеми. В същото време необходима ни е концентрация през целия мач, за да бъдем на ниво. Не мисля, че мачът ще прилича с този с Люксембург, трябва да увеличим нашата ефикасност”, каза легендата.

Дешан коментира и стадион “Васил Левски”. Много хора от френския щаб изразиха учудване, че съоръжението е с писта около терена. Селекционерът обаче не смята, че това е от някакво значение.

“Теренът остава правоъгълен и зелен, независимо дали има писта или не. Видях, че състоянието е добро. Знам, че утре се очаква дъжд, но за момента е добре”, завърши Дешан.

Колегата му Петър Хубчев пък видя положително развитие след неговото идване.

“За мен, до известна степен, върнахме малък компонент, в който българският отбор е постигал успехи - по-голяма борба, дух, себераздаване… Що се отнася до гостуванията - не ни достига най-вече самочувствие на чужд терен. Това е признак, че ни липсва класа.

Няма го постоянството, а то е признак за това, че си силен отбор. Това обаче не е гаранция, че утре пак няма да изиграем силен мач”, каза Хубчев, предупреждавайки французите, че утре ги чака много труден мач.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови