Франция и Англия се очертават като фаворити за Евро 2020

OFFNews 31 януари 2020 в 13:18 2086 0

Вече навлязохме в 2020-та година и едно от нещата, които вълнуват най-много спортните фенове, без съмнение е Европейското първенство по футбол. Спортните страсти са нажежени още от сега, въпреки че има доста време до началото на състезанието. Това обаче не ни пречи да си задаваме въпроси. А най-логичният въпрос, както винаги, е: кои са фаворитите?

Според доста експерти от футболния бранш, като основни фаворити за момента се очертават националните отбори на Франция и Англия. Букмейкърите дават коефициент 4-1 на Англия, въпреки че през миналата година възлаганите ѝ надежди бяха осезаемо по-ниски.

И Франция изглежда много близо до купата през очите на специалистите, заемайки място в група F. Всъщност група F е дом на Франция, Португалия и Германия, а това са първенците в последните три големи международни турнири, така че победата, ако я има, няма да бъде чак толкова лесна. Четвъртата страна в тази група ще бъде определена от мачовете на плейофите между Исландия, България, Унгария, Румъния, Грузия, Северна Македония, Косово и Беларус.

Все пак очакванията за „Петлите“ се оказват много високи, въпреки предизвикателната група, срещу която ще се бори тимът.

Това основно са прогнозите на Стария континент и в САЩ, макар че има някои разминавания между очакванията тук и отвъд океана. Вижте повече за коефициентите по света.

Труден път

Ако Франция спечели в група F, тя ще се изправи срещу отбор от групите A, B или C. Италия. Швейцария, Турция и Уелс са в А. Никой не може да каже дали някои отбори са силни и кои – слаби. В тази велика игра, наречена футбол, всичко е възможно! И изненадите идват една след друга.

В група B фаворит на букмейкърите е Белгия с коефициент 6-1. Ако Франция спечели в своята група, вероятно ще иска да избегне среща с Белгия още в първата елиминационна фаза. Други отбори в този жребий са Дания, Финландия и Русия.

Група C пък е дом на Холандия, Австрия и Украйна. И при нея се очаква определянето на още един член. Смята се, че Австрия и Украйна имат най-големите шансове да спечелят турнира сред изброените държави.

В същото време, ако Франция не успее да спечели в групата си, пътят към славата на Евро 2020 става значително по-труден. Ако отборът завърши на второ място в груповата фаза, той ще се изправи срещу победителя в група D, вероятно Англия или Хърватия. Чешката република също е в група D, а четвърти отбор ще бъде разпределен чрез предстоящи състезания.

Без официален домакин

За Евро 2020 няма официална страна домакин, както е било в други години. Вместо това 12 града в 12 държави от УЕФА ще бъдат домакини на игрите, а това е добра новина за Англия, особено ако „Трите лъва“ могат да си извоюват запомнящо се участие в първенството.
Какво следва от тук нататък? Още няколко отбора в групите да станат ясни и да изчакаме няколко месеца, докато един от най-обичаните турнири във футбола официално започне. А кои са вашите фаворити за Евро 2020?

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови