ФИФА показа среден пръст на Диего Марадона

OFFNews 30 юни 2018 в 15:37 7311 1

Световната футболна централа ФИФА е сериозно разтревожена от имиджа на организацията заради поведението на аржентинската легенда Диего Марадона по стадионите в Русия.

57-годишният бивш футболист е част от елитна компания звезди, които са на издръжка на ФИФА в Русия и получават по 11 000 евро за посещение на мач, безплатно настаняване и осигурени чартъри за пътуване.

След глупостите, които сътвори по време на двубоя между Аржентина и Нигерия от групите, дон Диего вече не е част от този кръг.

ФИФА му е спряла парите, а от организацията настояват да започне да се държи прилично. При рецидив ще му бъде отнета акредитацията и той ще получи забрана да посещава стадионите до края на шампионата.

По време на драматичния мач с Нигерия, подпечатал класирането на Аржентина на 1/8-финалите, Марадона първо вилня във ВИП-ложата, развя банер със своя лик, заспа, след което се събуди при победния гол на Маркос Рохо пет минути преди края и размаха средни пръсти. В напрегнатите часове след мача се появи информация, че е попаднал в болница със здравословни проблеми, които се оказаха лъжа.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови