ФИФА ни покани за участие в нов турнир с Танзания и Монголия

OFFNews 22 януари 2024 в 13:56 1528 2

ФИФА

Снимка БФС

"Лъвовете" получиха шанс за международна изява

Българският футболен съюз се похвали, че е получил официална покана от световната футболна федерация да се включи в дебютното издание на новия проект FIFA Series, противопоставящ представители на различни конфедерации от целия свят в приятелски мини-турнири.

Историческото първо състезание FIFA Series ще се проведе в столицата на Азербайджан Баку между 19 и 26 март тази година, а в него участие ще вземат националните отбори на домакините, на България, както и тези на Танзания и Монголия.

Селекцията на Илиан Илиев ще се изправи срещу африканския състав на 22 март, а три дни по-късно ще играе с Азербайджан.

Намерението на ФИФА е да превърне турнирите FIFA Series в регулярни събития, посредством които да се дава възможност на отбори от цялата планета да мерят сили в официални мачове.

В БФС вероятно са останали много доволни от идеята, тъй като националите така и не успяват да се класират на голямо първенство от 2004 година насам, когато за последно играха на европейското по футбол в Португалия.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12078

2

edin slep

23.01 2024 в 00:38

Това си е престижно, може дори да се класираме на трето място след Танзания и домакините. БФС ще има с какво да се гордее, а ние да викаме Българи - Юнаци!

22548

1

dolivo

22.01 2024 в 19:33

Монголия ще ги счупим, виж за Танзания не знам, че много кораво сигурно...
 
X

Мистерии в Хераклея Синтика