ФИФА налива милиарди във фонд в помощ на клубовете

OFFNews 01 април 2020 в 08:43 1643 0

ФИФА планира да създаде специален фонд в помощ на клубовете, които са в трудна финансова ситуация заради коронавируса, пише "Тhe New York Times", цитиран от "Стандарт".

Според изданието става дума за "огромни пари" за спасяване на футболната индустрия. По данни на последния отчет, ФИФА разполага с резерви в размер на 2,74 милиарда долара.

Част от тази сума федерацията е готова да отдели във фонд, който ще се управлява независимо от ръководството на самата организация. Помощта ще е за клубове, които страдат от кризата, предизвикана от коронавируса.

Иначе се очаква днес да бъде решено бъдещето на футбола в Европа. УЕФА организира видеоконферентен разговор с представители на всичките си 55 членове, като след него трябва да бъдат взети някои важни решения относно довършване на сезоните в различните първенства, както и в евротурнирите. Ще бъдат обсъждани и въпроси като заплатите на футболистите и трансферния прозорец.

Смята се, че от УЕФА ще предложат три варианта на федерациите. Първият е първенствата да бъдат рестартирани на 15-16 май, вторият е това да стане в края на май и началото на юни, а последната опция е мачовете да се подновят най-късно до 21 юни.

От централата ще поставят и краен срок за завършване футболния календар в Европа, като датата е 31 юли. До тогава всички мачове във всички първенства трябва да са изиграни и да бъдат определени всички евроучастници за следващата кампания. В противен случай може да се стигне до провал на сезона.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови