Фенове стартират кампания 'Долу ръцете от Левски'

OFFNews 27 януари 2020 в 14:26 1612 0

Фенската организация "Ултрас Левски" излезе с позиция относно случващото се със "сините" през последните дни, в която изразяват своята подкрепа към настоящото ръководство на 26-кратните шампиони.

Те започват кампания "Долу ръцете от Левски", като целта  е да заявят категорична позиция срещу съмнителните схеми и начини, по които поставени лица се спускат в клуба.

Ето какво съобщиха от "Ултрас Левски":

"С оглед на последните събития и изявления дадени след срещата в Министерски съвет, заявяваме следната позиция:

• Изразяваме категорична подкрепа към настоящото ръководство на “Левски” на база поставените през последната година основи за дългосрочно и професионално управление, а именно: финансова стабилност и прозрачност; ясен произход на средствата, влизащи в клуба; план за погасяване на задълженията; подобрена организация и структуриране на клуба; инвестиции в ДЮШ и спортната база; пресичането на практики за източване на клуба чрез комисионни от трансфери.

• Hе желаем да извръщаме глави от случващото се в държавата, където във всеки един аспект на обществено-социалния живот нещата все по-отчетливо придобиват характеристиките на едноличен режим. Вярваме в постулатите на правовата държава, в спазването на Конституцията на България, в разделението на властите и в частната инициатива. И нека който не спазва законите такива, при каквито две страни - частна и/или държавна, доброволно са влезли в правни и търговски взаимоотношения, да поеме своята отговорност, която трябва да се докаже в и от съда и да произведе правно решение. Заявяваме категорична позиция против използването на държавния апарат, като репресивна машина работеща “по целесъобразност” за изземване, реваншизъм или обслужване на интереси от неизяснен произход и чрез недемократични методи. Изразяваме нашата готовност за протести, тъй като този пореден смущаващ случай от дневния ред на държавата този път засяга пряко и развитието на нашия клуб.

• Стартираме кампания "Долу ръцете от Левски!", с която целим да заявим категорична позиция срещу съмнителните схеми и начини, по които поставени лица се спускат в “Левски”, а клубът се употребява като политически инструмент. Основният акцент в кампанията е да призовем и консолидираме привържениците на “Левски” за излизане от летаргията и за изразяване на позицията им там, където е нашето място, на трибуните. Приканваме и ще работим за масово закупуване на абонаменти карти за предстоящия полусезон. Закупуването на абонаментни карти за Пролет 2020 няма да напълни клубната каса, нито ще обезпечи бюджета, но ще бъде ясен сигнал, че “сините” привърженици ще гарантират, заявяват и отстояват позицията си на трибуните и ще защитават интересите на клуба си от всякакви външни влияния.

Обръщаме се към всички фенове на Левски с ясно послание - не бъдете безучастни! Ние направихме нашия избор!

Обединена позиция на:
ULTRAS LEVSKI (СЕКТОР А)
F.R.I.E.N.D.S. (СЕКТОР Б)
LSL (СЕКТОР А)".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови