Фенове на Пирин Благоевград искат отбора да играе в Македония

OFFNews Последна промяна на 24 май 2018 в 17:20 3873 1

Фенове на Пирин (Благоевград) изпратиха молба до Македонския футболен съюз, с която молят тамошната федерация да ги допусне до игра в някоя от местните групи. "Орлетата" изпаднаха от Първа лига след бараж с Витоша (Бистрица), но запалянковците твърдят, че това е станало заради съдийството и поради тази причина настояват тимът им да играе в друго първенство. Витоша е популярен у нас и като "отбора на Бойко Борисов", тъй като премиерът играе за ветераните.


Ето какво пишат привържениците на Пирин:

Молба до
Футбалска федерациjа на Македониjа (ФФМ)

Уважаеми ръководители на македонския футбол,

ние привържениците на ФК Пирин Благоевград, най-настоятелно Ви молим да приемете ФК Пирин Благоевград да започне участие през следващия сезон в македонското футболно първенство. Без значение в коя футболна лига на ФФМ.

През последите 20 години отборът на Пирин е подложен умишлено на всякакъв вид репресии от БФС, ФК Пирин два пъти беше изхвърлен от Първа лига на България през 2005 и 2011 година, а този сезон чрез “помощта” на съдийството бе унижен най-долно и подло от Българския футболен съюз.

Морал, чест, достойнство, борба и правда, идеали на ФК Пирин и неговите привърженици завещани от нашият велик герой Гоце Делчев, бяха потъпкани най- арогантно и безцеремонно от БФС.

Официално ви молим да приемете ФК Пирин Благоевград в Футбалска федерациjа на Македониjа (ФФМ)

От фен-клуб Green Eagles и фен-клуб Pirin SS и от всички привърженици на Пирин.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови