Фенклубът на Юнайтед в България се бори да влезе в топ 10 в света

Донислав Донев 13 юли 2017 в 17:03 5506 0

Официалният български фенклуб на Манчестър Юнайтед се бори да влезе сред десетте най-многобройни структури на привъжениците на английския гранд.

Председателят на на фенската организация, която е създадена във Велико Търново - Емил Йорданов сподели пред OFFNews, че шансовете да се влезе в Топ 10 са напълно реални.

"Много приятно съм изненадан от големия интерес, който феновете проявиха, както и от многото нови хора, които продължават да се присъединяват към футболното ни семейство.

С темпото, в което вървим, смятам, че имаме реални шансове да сме сред десетте най-големи фенклубове на Манчестър Юнайтед", сподели Йорданов.

Първенци в класацията за най-многобройни членове са фенклубът на Хонг Конг, следван от Скандинавската организация, трети са привържениците от южната ни съседка - Гърция.

Кампанията за набиране на нови запалянковци продължава до 25-ти юли, като до момента, броят на родната структура е около 300 притежатели на членски карти. 

Любопитното е, че те са е напълно достатъчни за влизане в челната десетка. Причина за това е разкъсването на фенската маса в другите държави. Пример за това е Аглия, където са регистрирани над 50 организации.  

Фенклубът на "червените дяволи" е основан през 2009 година, като една от основните му дейности е стимулиране на интереса на децата към спорта и често набляга на благотворителни инициативи. 

Припомняме, че преди три месеца от фенклуба организираха футболен турнир, в който деца, лишени от родителски грижи имаха възможността да покажат страстта си към спорта и спечелиха множество награди. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови