Етър почете паметта на легендарния Трифон Иванов

OFFNews 13 февруари 2019 в 15:40 1404 0

Снимка etarvt.bg

Велико Търново почете паметта на една от легендите на Етър и на българския футбол Трифон Иванов, съобщават от сайта на клуба. Днес се навършват три години от преждевременната кончина на сърцатия защитник и обичан от всички футболист и човек.

Десетки великотърновци дойдоха в 12:30 ч. пред стадиона, където е паметната плоча на Трифон Иванов. Сред тях бяха и председателят на УС на Етър проф. Георги Камарашев, главният мениджър Красимир Балъков, спортно-техническият директор Стефан Атанасов, които поднесоха цветя.

Имаше много представители на фенклуба, които бяха инициатор на проявата, много хора, които полагаха цветя. С едноминутно мълчание бе почетена паметта на Трифон Иванов, а феновете развяха виолетовия флаг и българския трибагреник.

"Трифон е един от нас, той е винаги с нас. Легенда в българския футбол. Трифон никога няма да бъде забравен, той беше много нестандартен футболист, който няма аналог. Мога да разказвам с дни спомени за него. Имаше интересен хумор, който разведряваше обстановката и даваше позитивна нагласа на целия отбор. Малко са хората като него и виждате колко хора дойдоха да почетат паметта му. Нека там горе да е в мир и да им се радва", коментира Красимир Балъков.

"Трифон Иванов е легенда за нас. Той никога не забравяше откъде е тръгнал и се радвам, че го познавах. Едва ли ще се роди друг такъв "железен" защитник. За нас, феновете, той е един от символите на великотърновския футбол. Трифон беше и на терена, и в живота, мъжкар и човек на място, достоен за уважение. Винаги ще го помним и ще предаваме на идните поколения паметта за него. Ще го помнят не само великотърновци, а и всички фенове на футболна България", заяви от името на феновете Пламен Геров.

В специалния кът, подготвен от ОП "Спортни имоти и прояви" пред паметната плоча, бяха изложени и фланелките на Трифон Иванов с № 3 на Етър, както и на националния отбор.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови