Етър и Ботев Враца стартираха кръга със скучно равенство

OFFNews 05 април 2019 в 20:07 1297 0

Отборите на Етър и Ботев Враца записаха нулево реми във първият мач от втория кръг на "Група А" в родната Първа лига. В двубоя липсваха интересни ситуации за публиката на стадион “Ивайло” във Велико Търново, а чистите положения бяха кът.

През първата част на срещата двата тима не успяха да застрашат вратата на съперника си. Единственото по-опасно положение дойде след далечен удар на Велко Батрович, който обаче не представляваше проблем за вратаря на врачани Красимир Костов.

Първота сериозна ситуация в мача се случи чак в 65-та минута. Петър Атанасов навлезе в наказателното поле сам срещу вратаря, но Христо Иванов излезе навреме и скъси възможността за удар на Атанасов, блокирайки изстрела му. При последвалата добавка Емил Стоев прати топката над вратата.

В 75-та минута на мача Мартин Кавдански напусна предварително игрището, след като удари с лакът Иван Петков от домакините и получи второ жълт картон. В последните минути "болярите" опитаха да стигнат до победата, но така и не успяха да намерят път към вратата на Ботев.

В класирането на Група “А” Етър остава лидер с 44 точки - с девет повече от днешния си съперник. Двата тима почти сигурно ще участват в плейофите за Европа. Трети е Витоша Бистрица с 25, а отборът на Верея е закотвен на дъното с актив от шест точки.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови