Ерлинг Холанд взима космическа заплата в Манчестър Сити

Василен Петров 07 октомври 2022 в 10:50 1912 1

Ерлинг Холанд

Снимка Getty images

Норвежецът взима най-високата заплата в цялата Висша лига, изпреварвайки Кевин де Бройне и Кристиано Роналдо

Футболистът на Манчестър Сити и Норвегия Ерлинг Холанд наистина впечатлява със своите постижения от началото на сезона във Висшата лига, а благодарение на изумителното си представяне бива възнаграден подобаващо.

"Дейли Мейл" съобщава, че нападателят на "гражданите" получава заплата в размер на 865 000 паунда седмично, която е и най-високата в първенството. Към нея се включват и допълнителни бонуси, които острието си заработва с лекота.

За сравнение са посочени заплатите на още две от големите футболни звезди в Англия. Съотборникът на Холанд - Кевин де Бройне печели по 375 000 паунда на седмица, докато мегазвездата на Манчестър Юнайтед Кристиано Роналдо прибира по 480 000 паунда, което е почти два пъти по-ниска сума от тази на 22-годишния норвежки национал. 

Холанд акостира на "Етихад" през лятото, след трансфер от немския Борусия Дортмунд, като вече реализира 19 попадения със светлосинята фланелка - 14 във Висшата лига и 5 в Шампионската лига. Той съумя светкавично бързо да подобри и няколко рекорда за голове. 

След успеха над ФК Копенхаген в "турнира на богатите" наставникът на Сити Хосеп Гуардиола заяви, че в договора на Ерлинг не присъства клауза, която да му позволи да премине в испанския колос Реал Мадрид след два сезона.  

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!