Ерик тен Хаг се преклони пред гения на Кристиано Роналдо

Василен Петров 10 октомври 2022 в 11:25 1071 1

Кристиано Роналдо

Снимка Getty images

Португалският реализатор вече има цели 700 попадения в клубния футбол.

Наставникът на Манчестър Юнайтед Ерик тен Хаг смята, че мегазвездата на тима Кристиано Роналдо може да надгради и да демонстрира още по-силна форма през настоящата кампания. Нидерландският специалист многократно е заявявал, че португалският голмайстор е ключова част от плановете му, въпреки сведенията, че Кристиано ще напусне "Олд Трафорд" още през зимата. 

Роналдо влезе като резерва и реализира първото си попадение за сезона във Висшата лига при успеха на "червените дяволи" с 2:1 над състава на Евертън. Мачът се проведе на "Гудисън Парк", а попадението се нарежда под номер 700 за петкратния носител на "Златната топка" на клубно ниво. 

"Това е наистина впечатляващо, нещо огромно. Много се радвам за него и го поздравявам. Трябваше да изчака, но съм сигурен, че ще има още голове. Всеки футболист има нужда от попадения. Работил съм с голмайстори, те се нуждаят да реазлизират всеки мач, за да имат това специфично усещане. След като имат няколко гола, работата им върви по-лесно. Това ще се случи и с него", коментира Тен Хаг. 

Победата е пета за Юнайтед в последните шест мача във Висшата лига. Отборът заема петата позиция във временното класиране, а треньорът остана доволен от представянето на своите възпитаници след разгрома с 3:6 от шампиона Манчестър Сити седмица по-рано. 

"Критиките са нещо съвсем нормално след загуба в голям мач, но трябва да се справим с това и да си вземем поуки. Направихме точно това и трябва да продължим този процес", допълни специалистът. 

В четвъртък "червените дяволи" постигнаха труден успех с 3:2 като гост на Омония Никозия в мач от груповата фаза на турнира Лига Европа. На почивката на двубоя в Кипър английският гранд изоставаше в резултата с 0:1.

 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1587

1

Lyusien

11.10 2022 в 10:10

Браво на CR7!

Който си го може, си може...
Продължавай Кристияно! С твоята упоритост, тридолюбие и постоянство ще успееш!