Емирът на Катар оглежда футболната база в Бояна

OFFNews Последна промяна на 08 март 2018 в 13:17 3990 0

Емирът на Катар шейх Тамим бин Хамад ал Тани и президентът на България Румен Радев се срещнаха с президента на Българския футболен съюз Борислав Михайлов в Националната футболна база "Бояна".

Шейхът е собственик на испанския Малага и един от хората, които се занимават активно с организацията на Световното първенство по футбол в Катар през 2022-а. По време на визитата бяха положени основите на бъдещо сътрудничество между футболните федерации на България и Катар, което бе посрещнато радушно от държавния глава Румен Радев.

Президентът Михайлов показа на своите високопоставени гости административната сграда на БФС, футболните терени, хотелската част, фитнес-центъра и възстановителния център на Националната футболна база.

"За мен е голяма чест да стартираме подобно сътрудничество със страна, която подкрепя толкова осезаемо развитието на спорта и в частност футбола. Радвам се, че емирът остана с прекрасни впечатления от условията в нашата база в Бояна, която може да осигури отличен престой на отбори от тази страна. Предстоят ни срещи и разговори с колегите от футболната федерация на Катар, които вярвам, че ще бъдат ползотворни", заяви президентът на Българския футболен съюз Борислав Михайлов.

Емирът на Катар шейх Тамим бин Хамад ал Тани е на първо посещение в България по покана на президента Румен Радев във връзка с подписването на двустранни договори за сътрудничество в областите на икономиката, енергетиката, селското стопанство, младежта и спорта, транспорта, търговията и туризма.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови