Емил Данчев: Бербатов не е готов да поеме БФС

OFFNews 12 януари 2020 в 12:13 1980 0

Медниджърът на Димитър Бербатов - Емил Данчев заяви, че на този етап бившият национал не иска да става президент на Българския футболен съюз.

След оставката на Борислав Михалйлов като шеф на БФС в медиите се появиха различни варианти за негов заместник, като името на бившия нападател на Манчестър Юнайтед бе сред най-често споменаваните.

"Много говорихме с Бербатов и той заяви, че не е готов да поеме БФС. И аз съм на същото мнение. Не искам да бъде употребен, както това се случи с негови колеги.

Според мен най-добрия път за него е първо да бъде вицепрезидент или член на Управителен съвет, да навлезе в нещата като ръководител. Нека да му дадем време сам да реши. Досега той е показвал, че рядко бърка", каза Емил Данчев пред Канал 3.

Според мениджъра евентуална кандидатура на Лъчезар Танев за поста, ще бъде много подходяща.

"Лъчо е изключително ерудиран човек, с много опит и познава много добре кухнята на българския футбол. Най-важното обаче е, че той може да казва "не".

Хората, които пряко отговарят за избора на нов президент на БФС, трябва да изработят модел на бъдещия ръководител на българския футбол със съответните критерии и тогава да се търси подходящия човек", добави Данчев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови