Елин Топузаков ще води временно Левски

OFFNews 11 април 2023 в 11:06 1372 0

Топузаков

Снимка Левски

Бившият футболист ще води Левски срещу ЦСКА

Елин Топузаков ще бъде временен треньор на Левски, а негови помощници ще бъдат двама млади специалисти, които работят в школата на "синия" клуб.

Това са Данаил Иванов и Григор Гутев, като и двамата са преподаватели и в Националната спортна академия. Третият човек в щаба е треньорът на вратарите Божидар Митрев, който остава от екипа на вече напусналия Станимир Стоилов.

Данаил Иванов до момента работи в школата на Левски, където юношите (младша възраст) в Елитната група до 17 години. Той е роден през 1988-а година. Продукт е на "синята академия", а кариерата му като футболист преминава през Струмска Слава (Радомир), Белите орли, Рилски спортист, Сливнишки герой, Хебър и Велбъжд (Кюстендил).

Григор Гутев е от Габрово, специалист е по лека атлетика, но в последните години е един от най-прогресиращите млади специалисти по футболен фитнес. Именно заради тези му качества е привлечен да развива младите таланти в Левски. Работата му е отлично позната на Топузаков, което е и причина да го вземе в щаба си.

Станимир Стоилов си тръгна веднага след победата с 1:0 над Локомотив (София) в 25-ия кръг на Първа лига, но решението му зрееше дълго време и напрежението ескалира неимоверно в последните седмици.

На последната си пресконференция той обяви, че с него си тръгва единствено Цанко Цветанов, а останалите му асистенти са млади и заслужават да останат да работят. Освен Цветанов, в щаба бяха Тодор Симов, Димитър Телкийски и Божидар Митрев, но единствено бившият вратар остана.

Елин Топузаков до момента водеше втория отбор на Левски и юношите (старша възраст), а сега застава за трети път като наставник на първия отбор. Той беше временен вариант през 2014-а година, стана старши треньор в периода 2016-2017 и сега отново е призован да застане на пейката.

На Левски предстои "вечно дерби" с ЦСКА в дните след Великден.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови