Ефектът "Неймар" направи ПСЖ страшилище в Европа

OFFNews 01 ноември 2017 в 18:28 2600 0

Светът се чудеше на катарските собственици на френския гранд Пари Сен Жермен, които през лятото взривиха трансферния пазар с привличането на бразилския футболист на Барселона Неймар.

Сумата от 222 милиона евро беше нечувана до този момент, но след преодоляването на тази психологическа граница изведнъж цените на всички футболисти рязко се покачиха. Парижани мечтаят да спечелят Шампионската лига и свързват този блян именно с Неймар, който от своя страната пък иска "Златната топка".

В хода си досега в Шампионската лига инвестицията изглежда оправдана. ПСЖ спечели първите си четири мача, отбеляза 17 гола и не допусна нито един.

Логично триумфалното представяне беше оценено и от букмейкърите, които определиха Пари Сен Жермен за фаворит за спечелване на трофея. Ако им се доверите, то сега е моментът да заложите при коефициент 4,7.

Фаворитът преди старта на надпреварата и миналогодишен победител Реал Мадрид е втори с 5,3 срещу 4,5 в началото. Трети е Манчестър Сити с 6,5, който показва впечатляващ футбол през този сезон.

Най-доброто класиране на ПСЖ в Шампионската лига през новия век е четвъртфинал, но през този сезон то може да бъде поне надминато.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови