Efbet Лига - топ голмайстори: предвиждания за сезона

Топ голмайсторите на Efbet лига са тук! Вижте нашите предвиждания и разберете кой ще спечели приза за топ голаджия в България

OFFNews 06 февруари 2024 в 17:19 637 0

футбол

Снимка iconsport.fr

Втората част от сезон 2023/2024 на топ лигата в българския футбол ще започне през средата на февруари, а ние сме ви подготвили предвиждания за топ голмайсторите в Efbet лигата. Всеки сезон тази статистика се гледа и нападатели от всеки тим искат престижната титла топ голмайстор. Засега двама футболисти делят първото място, но до края на сезона има още девет кръга, в които всичко може да се промени. Ако харесвате предположенията и искате да се пробвате в залагането, може да разгледате този Efbet промоционален код за букмейкъра, който спонсорира самата лига.

Кои са футболистите с най-голям шанс за изява този сезон?

Позицията нападател хич не е лесна, но е и много важна за всеки отбор. Избрахме да ви покажем кои футболисти, които играят в Efbet Лигата, са с най-големи шансове да останат на върха и през втората част на сезона.

Антоан Бароан

Засега титлата се държи от френския футболист Антоан Бароан, който играе за "Ботев"-Пловдив. Той се премести в отбора още през сезон 2021/2022, но тогава успя да вкара само пет гола. Най-добрият му сезон в български отбор беше през 2022/2023, когато успя да вкара цели 14 гола. Тогава седем гола не му достигнаха за първото място, но сега в средата на сезон 2023/2024 той вече има осем гола. Това, което го изкара на първо място, бяха и трите асистенции.

Георги Николов

Николов е топ нападател в тази лига и заема второто място. Интересното тук е, че досега игра за "Хебър" и вкара осем гола, заедно с една асистенция. Сега обаче ще играе за "Ботев"-Пловдив, което поставя двамата топ голмайстори този сезон в един отбор. Това е най-добрият му сезон досега и младежът се надява играта му в този отбор да бъде "трамплин за Европа". Ще видим как ще се развият нещата, но е доста интересно, че и двамата на върха ще играят за "Ботев"-Пловдив, които досега са на осмо място, но във втората половина това може да се промени драстично с Николов и Бароан в отбора.

Атанас Илиев

Илиев е на трето място в таблицата за топ голмайсторите на Ефбет Лига и досега има седем вкарани гола и пет асистенции. Това е вторият му сезон като играч на "Черно море" и досега се справя много по-добре, като се има предвид как в първия му сезон имаше само три гола. Това е далеч от най-добрия му сезон от страна на голове, но този сезон направи серия от четири поредни гола в четири срещи и ако презареди батериите по време на почивката, има шанс лесно да се бори за първото място.

Ивелин Попов

Няма как да не споменем бившия капитан на националния ни отбор по футбол. Той засега е едва на шесто място с шест гола и седем асистенции, но до края на сезона това може да се промени. Най-интересното тук е, че той също играе за "Ботев"-Пловдив. Трикратният носител на титлата "Футболист №1 на България" удължи договора си с клуба, за който играе първия си сезон. Това прави нещата доста интересни и както вече споменахме, през втората половина на сезона "Ботев"-Пловдив изглеждат като фаворити. Единственото им препятствие ще бъде да превъзмогнат точките, които ги делят от първото място.

Обобщение

Таблицата за топ голмайсторите ще се промени доста през втората половина на сезона и ако имената, които споменахме останат на върха, ще бъде добре за тях. В топ петицата имаше и още двама играчи, които не споменахме, защото успешно осъществиха трансфер в друг клуб и няма да играят в Ефбет Лигата през втората част на сезона. Те са Джовани, който отиде в китайския отбор Гуанси "Пингуо Халиао", и Дюкенс Назон, който отива в Кипър. Те имаха също по седем гола и сега това ще отвори шансовете на други играчи да се изкачат по стълбата.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!