Eдва остана жив, а вече е национал

OFFNEWS 21 декември 2016 в 14:10 6916 0

В приказка с щастлив край се превръща животът на хърватския футболист Яков Филипович.

Защитникът на местния Интер Запрешич получи масивен инсулт преди четири години, предизвикан от проблем със сърцето. Той претърпя сърдечна операция и едва остана жив. Тогава той е само 20-годишен. След шестмесечно възстановяване, през което време лявата му ръка е почти парализирана, той се завръща във футбола.

Здравословните му проблеми стават причина да се провали перспективен трансфер в Риека, но обективните реалности провалят всичко.

В крайна сметка Филипович успява да се завърне във футбола, а треньорът на Интер Самир Топлак заявява, че у него има потенциал да стане национал на Хърватия. Пророчеството му стана факт преди пет дни, когато селекционерът Анте Чачич обяви избраниците си за турнир в Китай между 5 и 11 януари, в който ще се включат още отборите на Исландия и Чили.

Сред тях попадна и Филипович. Турнирът е извън официалните дати на ФИФА и УЕФА и затова на него Хърватия няма да отиде с най-големите си звезди, тъй като клубовете не са длъжни да ги пускат. Всяко зло за добро, както е казал народът. Това отвори шанс пред Яков Филипович да сбъдне една от мечтите си.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови