Джовани Бекали: Ще помогна на Левски да стане шампион

OFFNews 06 април 2019 в 08:12 2690 0

Известният футболен мениджър Джовани Бекали говори пред "Тема Спорт" часове след обявяването на новината, че агенцията му се захваща с трансферите в Левски. Интервюто се води на български, който Бекали владее добре. В разговора мениджърът афишира приятелството си с бизнесмена Васил Божков, който пое Левски след Спас Русев.

"Трябва да помогнем на моя приятел Васил, за да извади Левски от проблемите, в които е изпаднал в последните 3-4 години. Целта е Левски отново да е шампион. За целта ще търсим футболисти, които не струват много. Те ще са млади, за да може след това да донесат пари на клуба. Най-важното е, че вече в Левски няма да има играчи с договори за 25-30 000 евро на месец. Васил е богат, но това не означава, че трябва да си хвърля парите на вятъра.

Така са правили преди него. Той трябва да се пази от това. Аз ще му бъда като бодигард - няма да позволя на играчите да му крадат парите. Целта е да си ги изкарат. Препоръчах за главен скаут Богдан Патрашку, който работи от 3,5 години при мен. Имам приятели и в Лудогорец, и в ЦСКА, включително Гриша Ганчев, но най-добър приятел ми е Васил Божков. Искам да помогна на него", споделя Бекали, който обещава да намери за Левски играч от класата на бразилеца Жуниор Мораес, който игра в ЦСКА преди да бъде продаден в Украйна.

"Доведох го като свободен агент, а беше продаден за над 1,5 милиона евро. Аз взех пари колкото за една ракия, но няма проблем, защото тогавашните собственици Иво Иванов и Митко Борисов ми бяха приятели, които се бяха поохарчили. В Левски ще идват само качествени играчи, които след 2-3 години да струват по няколко милиона. На Левски не му трябват 5-6 тарикати на по 28-30 години, които да взимат големи заплати.

Братовчед ми Джиджи Бекали за десетина години прибра от трансфери в Стяуа около 150 милиона евро. Преди да почне да печели е вложил 30-40 милиона. Сега вече не налива, работи със спечелените пари. Това трябва да прави и Васил Божков - до 3-4 години клубът да печели достатъчно, а не да разчита на личните му средства. Феновете да са спокойни, но нещата ще станат лека-полека. Както казват италианците "Който върви бавно, ще стигне далеч".

Джовани Бекали разкрива също, че е препоръчал на ръководството на Левски да въведе таван на заплатите, като най-голямото месечно възнаграждение да бъде 15 хиляди евро.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови