Двама национали извадиха кръста на Богоявление

OFFNEWS 06 януари 2017 в 20:32 7077 0

Двама футболни национали се представиха на ниво на днешния празничен ден - Богоявление. Това са Тони Тасев от Пирин и Радослав Димитров от ЦСКА 1948, които извадиха кръста от ледените води съответно в Михнево и Сопот.

Нападателят на Пирин Тони Тасев, който попадна дори в националния отбор, извади от реката Богоявленския кръст в родното си село Михнево. Според обичая, младежът ще обиколи къщи и работни места на жителите от общината, които ще целунат кръста за здраве и благоденствие. Футболният национал пребори конкуренцията на още двама свои съселяни и извади кръста от водите на река Струмешница.

Неточният мерник и липсата на голове в мачовете за орлетата в първенството на първа професионална лига не му попречиха да бъде точен в избора на място при надпреварата за хващането на кръста. Тони Тасев в момента си почива в родното село, преди да започне зимна подготовка с Пирин. Във вторник нападателят трябва да бъде на разположение на старши треньора Стефан Генов, за старт на зимната подготовка на Пирин.

Радослав Димитров, един от героите на ЦСКА 1948 от есента днес също спечели особен статут в родния си град Сопот. Разиграващият халф показа класа и бърза ориентация в студената и мътна вода, сред екзалтираните си млади съграждани и успя да достигне пръв и да извади богоявленския кръст във видим ентусиазъм, какъвто личеше и сред неговите приятели.

След това потомците на великите мъже от фамилия Вазов изиграха и хоро във водата, ритуал, който придобива все по-голяма популярност, след като и светът научи за традицията на родния град на Христо Ботев, чиято 139-годишнина отбелязваме именно днес.

Радослав е и юношески национал на България. През 2015 година взе и активно участие на финалите на европейското първенство до 17 години. През есента бе със сигурност един от стълбовете в халфовата линия на ЦСКА. Освен отличната си игра в полузащитата Димитров  реализира и 3 попадения.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови