Дунав Русе в Европа, ЦСКА-София на сухо

OFFNews 14 юни 2017 в 18:02 10399 2

Дунав Русе ще участва на жребия за европейските турнири в понеделник. Това съобщи източник от клуба пред OFFNews. В Русе е получен вече и документ от централата.

ЦСКА-София остава с тригодишно наказание извън турнирите. Според наш източник не е платена таксата към жалбата до КАС - Спортният арбитражен съд в Лозана. Тя е в размер от 1000 франка и не е проблем за Гриша Ганчев.

По-вероятно е "червените" да са се отказали след консултации с юристи в тази област. Няма прецедент, при който да е допуснат клуб, заобикалящ прословутото правило за смяна на клубни цветове, имена и седалище.

Наказанието е ясно - 3 години извън турнирите. Така ЦСКА-София ще може да иска евролиценз през лятото на 2019 година, ако се класира.

На жребия за Лига Европа отиват още носителят на купата Ботев и Левски, който спечели спорен бараж с Верея. "Сините" бяха завършили трети пред Дунав и с основание претендираха, че русенци трябва да играят плейоф.

БФС излезе с аргумента, че се чака решение по казуса на ЦСКА-София. Оказва се обаче - всичко е било загуба на време или прах в очите на хората. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

8000

2

Aleksandar Nedyalkov

15.06 2017 в 11:26

Не можеш да ползваш google ли? Ето изслушванията:
http://www.tas-cas.org/en/general-information/news-detail/article/list-of-cas-hearings-4.html

8000

1

Емо Славов

14.06 2017 в 18:59

Не видях нито един документ, приложен към статията. След като всичко е толкова ясно, нека видим актовете на съответните органи. Едва ли са тайна. :)