Дора Милева обяви как ще бъдат разпределени парите за емблемата на ЦСКА

OFFNews 17 юни 2017 в 20:58 2917 0

Случайно или не, но само ден след решението на съда в Лозана, че ЦСКА-София може да играе в Лига Европа, синдикът на фалиралото дружество ПФК ЦСКА АД Дора Милева обяви списъка с кредиторите му и как да бъдат разпределени парите от търга за емблемата.

Той беше спечелен за 8 милиона лева от "Ред Енимълс". В началото на седмицата ще влезе в сила седемдневния срок за плащане на сумата от 7 835 367, 50 лв. (б.а. задатъкът от 164 хиляди лева допълва сумата до 8 млн. лева).

При обжалване от страна на някой от кредиторите може да се стигне до преразглеждане и забавяне на плащането.

Най-много пари очаквано ще получи НАП - от емблемата малко над 4,48 млн. лева, а от активите още около 290 хил. лв. Сред кредиторите на армейците са и много футболисти и треньори.

По-любопитните имена са Серджиу Буш, който в момента е футболист на Левски, бившето треньорско ръководство в лицето на Любослав Пенев и Радослав Здравков, който е продал вземането си на един от кандидатите за емблемата, както и още 136 физически и юридически лица.

Вземане от малко над 1000 лева е продал и бившият капитан на ЦСКА Методи Деянов, като купувачът е отново един от кандидатите за имуществото на фалиралото дружество - Никола Газдов.

Виж още за:
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!