Донарума се разбра с Милан, остава до 2021 година

Вече няма причина тийнейджърът да бъде замерян с долари от гневните фенове

OFFNEWS 11 юли 2017 в 21:03 1835 0

Сагата около стража на Милан Джанлуиджи Донарума днес намери най-логичния си край, след като той официално подписа нов четиригодишен договор с отбора и така няма да напуска "Сан Сиро".

Преди броени седмици тинейнджърът отряза "росонерите" за нов контракт, а това бе огромен шок за клубното ръководство и феновете, но в крайна сметка двете страни се разбраха.

Новият договор на Джиджо е до 2021 година, а той ще прибира за този период от време по 6 милиона евро нетна годишна заплата.

Ако клубът не бе постигнал договореност с талантливия 18-годишен вратар, тогава той щеше да стане свободен агент през лятото на следващата година.

Смята се, че отборът е вкарал в контракта на вратаря две клаузи за освобождаване - едната е от порядъка на 70-100 милиона евро, а другата е 50 милиона евро и важи в случай, че отборът не успее да се класира за Шампионската лига.

Според различни твърдения последната клауза е написана под диктовката на Реал Мадрид, където проявяват солиден интерес към стража и искат да го вземат на разумна цена.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!