Днес на световното: Един от фаворитите излиза на сцената и още два вълнуващи сблъсъка

OFFNews 21 ноември 2022 в 09:45 2858 0

Световно първенство

Снимка Getty Images

Градусът на напрежението се покачва

Днешната програма на световното първенство по футбол в Катар предлага три вълнуващи сблъсъка. Заради мача на откриването в първия ден на Мондиала между Катар и Еквадор (0:2) в програмата за втория ден са само три двубоя, докато във всеки от останалите дни до фазата на елиминациите са предвидени по четири срещи на ден.

И трите мача днес са изключително интересни. Във втория мач от група А от 18,00 часа се изправят отборите на Сенегал и Нидерландия. След успеха на Еквадор и спечелените три точки двата тима нямат право на грешка.

Сенегалците са без голямата си звезда Садио Мане, който се контузи в навечерието на Мондиала, но в състава има и други качествени играчи. Нидерландия излиза с амбицията да продължи колкото може по-напред, а треньорът Луис ван Гаал дори афишира за цел титлата.

В първия двубой от група В от 15,00 часа пък ще видим един от сочените за фаворити за трофея. Това е отборът на Англия, който се изправя срещу Иран. Англичаните са в серия от шест мача без победа и ще се опитат да се завърнат на победния път.

В другия мач от групата от 21,00 часа играят САЩ и Уелс. За островитяните това е първи Мондиал от 1958 година насам и те са амбицирани да направят запомнящо се участие. Световното е и последният голям форум за звездата на тима Гарет Бейл, който наскоро стана шампион на САЩ с Лос Анджелис ФК.

21.11

Англия - Иран 15:00 БНТ 1 и БНТ 3

Сенегал - Нидерландия 18:00 DIEMA

САЩ - Уелс 21:00 БНТ 1 и БНТ 3

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови