Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Днес на световното: Бразилия поема пътя към титлата

OFFNews 24 ноември 2022 в 09:28 942 0

Мондиал 2022

Снимка Getty Images

Световното продължава с нови интересни сблъсъци

Петият ден на световното първенство по футбол в Катар предлага четири интригуващи сблъсъка, като безспорно гвоздеят в програмата е двубоят между фаворита за спечелване на титлата Бразилия и Сърбия от 21,00 часа.

Двубоят е от група G, в която са още отборите на Швейцария и Камерун, които играят помежду си от 12,00 часа. Не по-малко интересен за феновете ще е и мачът между Португалия и Гана от група Н с начален час 18,00. В другия мач от потока от 15,00 часа се изправят отборите на Уругвай и Република Корея.

Бразилия е петкратен световен шампион, но за последно спечели титлата през 2002 година и е с амбиции да сложи край на 20-годишната суша.

Очакванията са "селесао" да преодолее без проблеми груповата фаза, след което да започне същинската битка за титлата. Бразилците впечатляват с изключителни играчи във всички линии на терена, като най-познатите са в атаката - Неймар, Винисиус Жуниор, Родриго, Габриел Жезус и Рафиня.

Сърбите съвсем не са отбор за подценяване и достигнаха до финалите след впечатляващи квалификации в група с Португалия.

Именно двубоят между Португалия и Гана е вторият най-интересен днес. Интересът е провокиран от любопитството как ще се представи мегазвездата Кристиано Роналдо, около чието име и напускането на Манчестър Юнайтед се вдигна много шум през седмицата преди Мондиала. В лагера на "мореплавателите" твърдят, че това не им влияе, но предстои да видим дали са искрени.


24.11

Швейцария - Камерун 12:00 DIEMA
Уругвай - Република Корея 15:00 БНТ 1 и БНТ 3
Португалия - Гана 18:00 DIEMA
Бразилия - Сърбия 21:00 БНТ 1 и БНТ 3

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews