Дюкенс Назон получи наградата си №1 на кръга

OFFNews 08 март 2023 в 16:03 1262 0

Дюкенс Назон

Снимка Официален сайт на ЦСКА

Нападателят на ЦСКА си постави високи цели

Нападателят на ЦСКА Дюкенс Назон бе избран за футболист номер 1 на 20-ия кръг в Първа лига. Той се разписа на два пъти за успеха на „армейците“ с 3:1 над Ботев Пловдив. След него във вота на треньорите останаха Спас Делев (Лудогорец) и Чавдар Ивайлов (Ботев Враца).

„Радвам се да съм тук днес, за да получа тази награда. Мечтата ми е да бъда шампион с ЦСКА. Колективът е нашето най-силно оръжие. Атмосферата при нас е добра. Надявам се да продължавам да бележа. Нападателите казваме, че вкарването е като шише с кетчуп - натискаш и сосът потича, но понякога не потича. Надявам се, че сосът ще продължи да тече до края на сезона, ще давам максимума от себе си. Нивото в България е добро. В началото чух, че има три-четири силни отбора, но това не е така. Първенството е наистина добро. Лудогорец, Левски, другия ЦСКА, Ботев (Пловдив) - това са добри отбори", заяви Назон.

"Не мога да посоча конкретно с кого обичам да си партнирам. С всички, Хайнц разбира моята игра, Морено е експлозивен, Бамба е бърз. Срещу Локомотив (Пловдив) нямахме ден, не знам какво се случи - риташ топката, тя не влиза във вратата. Най-важното е, че не загубихме", каза нападателят, визирайки домакинското 1:1 срещу "черно-белите" миналата събота.

"Когато дойдох, започнах да се грижа за моето тегло, (старши треньорът) Саша (Илич) непрекъснато ме подкрепя, станах по-бърз, физическата ми форма в момента е по-добра. Нашият треньор вярва в нас, в отбора. Той е много честен с нас. Когато не играем добре, той ни го казва. Не се шегува. Чувствахме неговата липса, въпреки че публиката ни подкрепяше. Усеща се, когато треньорът го няма“, добави той.

Дюкенс Назон коментира и очакванията си за предстоящата среща с ЦСКА 1948.

„Нагласата преди мача с ЦСКА 1948 е като преди всеки друг мач. Но може би малко повече заради феновете, защото те искат от нас да ги убием. Да, може би сме малко по-настроени спрямо другите срещи. Нуждаем се от нашите фенове. Шоуто от предишния мач, показвах го на приятели, не бяха виждали такова. Шокиран бях и аз, хареса ми. Искам всичко - купата, титлата, Шампионската лига. Всичко, което може“, каза нападателят.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови