Дядо Капело подписа с китайци срещу 10 милиона евро на сезон

OFFNews 11 юни 2017 в 19:57 1805 0

Снимка PA

Фабио Капело се върна към треньорството на 70 години! Италианското светило пое китайски Цзянсу Суни. Дядо Фабио ще получава по 10 милиона евро на сезон.

След 12 кръга Цзянсу заема предпоследното 15-о място в китайската Суперлига със скромния актив от 8 точки. 70-годишният Капело ще дебютира начело на новия си отбор на 18 юни в мач срещу Чанчун Ятай. За последно той бе начело на Русия (2012–2015). 

Така Капело се присъединява към куп известни имена в треньорството като Луиш Фелипе Сколари, Андре Вилаш-Боаш, Густаво Пойет, Феликс Магат. Треньор на националния тим на Китай пък е не по-малко легендарният италианец Марчело Липи.

Капело направи име в занаята с Милан в 90-те години на миналия век. Той спечели 4 титли на Италия и веднъж Шампионската лига след незабравимото 4:0 във финала с Барселона.

После прибра Скудетото и с Рома. Прибра и две титли с Ювентус, но те бяха анулирани, а тимът изпратен в серия "Б" заради скандалите със записи, уличаващи ръководството в контакти със съдии. 

После дон Фабио пое националния тим на Англия и го класира сред 16-те най-добри на Мондиал 2010 в ЮАР. Напусна в знак на несъгласие, че беше отнета лентата на Джон Тери. После пое Русия, където остана 3 години, но беше уволнен.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови