Дерменджиев викна трима дебютанти за Лигата на нациите

OFFNews 13 ноември 2020 в 15:05 1600 0

Снимка БФС

Трима нови футболисти бяха повикани в лагера на мъжкия национален отбор на България от селекционера Георги Дерменджиев за предстоящите мачове от турнира Лига на нациите.

Съставът ни приема Финландия на 15 ноември и гостува на Ирландия в заключителния си мач на 18 ноември.

Към селекцията на Георги Дерменджиев ще се присъединят дебютанти. Това са бранителят на Берое Георги Ангелов и полузащитниците на ЦСКА 1948 Денислав Александров и Серкан Юсеин, които ще се включат в подготвителния лагер на представителния ни тим в НФБ "Бояна".

Междувременно стана ясно, че вратарят на Черно море (Варна) Георги Георгиев е дал положителен тест за COVID-19 и това е причината той да отпадне от състава на България за мачовете в Лигата на Нациите.

Георгиев беше планиран като трети вариант, след като заради здравословни проблеми- зараза с коронавирус първоначално повиканите Николай Михайлов (Левски) и Пламен Илиев (Лудогорец) отпаднаха от сметките.

Първоначално беше извикан Иван Караджов от Арда (Кърджали), а за трети вратар е планиран Георгиев. Шуменецът си направил тест за коронавирус и се качил на колата за София, но по пътя получил обаждане, че тестът му е положителен и няма как да отиде на лагер.

При това положение Георги Дерменджиев и хората от щаба се спряха на младия Християн Василев от Берое, който се утвърди в отсъствието на контузения Душан Перниш.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови