Дерменджиев преди сблъсъка с Унгария: Това е много важен мач за нацията

OFFNews 07 октомври 2020 в 20:35 2800 1

“Това е най-важният мач, много важен за нацията, за България, за да може подрастващото поколение да види какво означава едно Европейско първенство, говоря и за следващия мач. Но в крайна сметка е футбол, ние ще се опитаме да направим максимума, но същото се отнася и за Унгария”, заяви националният селекционер Георги Дерменджиев преди утрешния полуфинален плейоф за участие на Евро 2021, цитиран от БГНЕС.

“Лъвовете” посрещат Унгария в четвъртък, 8 октомври, от 21:45 часа на Националния стадион “Васил Левски”, като при успех ще се доближат на само един мач от участие във финалите на Европейското първенство следващото лято. Той ще бъде срещу победителят от баража между Исландия и Румъния.

“Настроението в отбора е добре, този мач се очаква от много време. Знаете каква е причината, за да дойде тази дата и да го играем тук. Мисля, че отборът е готов да изиграе един такъв мач, важното е утре на терена какво ще направят играчите. Естествено, че съм наясно кои ще вземат участие в мача. Наистина напрежението е малко по-голямо и аз се опитвам да го туширам, за да избегнем тази емоция, която би могла да не ни донесе добро.

Много е добре изобщо за футбола, че ще има публика. Много е добре, че сме на нашия стадион и независимо какъв процент публика ще има, мисля, че това ще допринесе и ще бъде добре за отбора. Българският фен от много време чака един такъв мач с такава отговорност”, коментира Дерменджиев на днешната си пресконференция.

“Ние сме анализирали абсолютно всичко много пъти, както добрите страни, така и негативните неща в последните два мача, и не само тях. Аз искам да се изчистват всички слабости и да вървим напред. Унгария е един много добре балансиран отбор, който е в подем в последните два мача, играят друга схема и ги изиграха много добре. Искам нашият отбор да бъде много концентриран и да не допуска такива грешки, каквито направихме в последните два мача. Това е един мач, в който се предполага, че може да продължения и дузпи, така че ние сме готови на всичко”, допълни треньорът на България.

Дерменджиев коментира и критиките, който крилото Кирил Десподов получи от феновете на ЦСКА, след като подписа договор с Лудогорец. Десподов е един професионалист и където той реши, там ще отиде да играе. Аз се надявам, че ако се наложи да влиза да играе за българския национален отбор, той ще направи максималното. Георги Костадинов е капитан на българския национален отбор, той е тук, винаги е нужен и ще помогне много на отбора с присъствието си. Филип Кръстев също има контузия, в момента тренира индивидуално, но предполагам, че той ще бъде готов за другите мачов”, каза той.

Самият Костадинов призна, че не се намира в оптимална физическа форма.

“Не съм в перфектна форма, лекарският щаб дава всичко от себе си, за да се възстановя възможно най-бързо. Всеки път атмосферата е отлична в националния отбор и има енергия, която мисля, че утре ще се усети на терена. Абсолютно сме наясно с важността на този мач, всички знаем, че повече от 10 години толкова важен мач не сме играли. Всички са пределно мотивирани, но най-важното е да останем спокойни”, сподели централният халф.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

20699

1

Новак

08.10 2020 в 06:44

Нацията има доста по-големи проблеми от един мач на някакви ритнитопковци.
Малко е нагло сам да се възвеличаваш и да си придаваш някаква измислена важност.
Лично аз се надявам да ни надуят шушоните, въпреки, че този има късмет и му се падат слаби отбори.