Ден след протеста: БФС оглушително мълчи

OFFNews 17 ноември 2023 в 11:01 1339 0

Протест срещу БФС

Снимка OFFNews

София замръкна с безредици

На фона на исканията за незабавни оставки от страна на водещите политически сили, в БФС оглушително мълчат часове след кървавия протест в центъра на София.

Официалният сайт на футболната ни централа държи като водещ материал репортаж за мача с Унгария, а тонът е приповдигнат от добрата игра на отбора ни, който едва не победи, но допусна 2:2 с автогол в края.

Президентът на футболния съюз Борислав Михайлов така и не се появи на мача, но там бяха неговите приближени - вицепрезидентите Йордан Лечков и Емил Костадинов, както и отговорникът за националните отбори Георги Иванов - Гонзо.

Те говориха снощи пред медиите, като от думите им не пролича готовност да подават оставки и да изпълнят исканията на протеста.

"Аз какво мога да направя? За мене това не е нормална обстановка. Но не сме я продиктували ние. Протестите са срещу нас? Какво трябва да отговоря? В момента днес играе националният отбор. Не играят Лечков и Боби Михайлов. Боби Михайлов беше на вратата, така ли? Или Лечков игра?", каза бившият кмет на Сливен.

"Съжалявам много, че така е станало. Не мисля, че недоволството трябва да се изразява по този начин. Кръвта е лошо нещо. Действително не знам защо по този начин. Искам да поздравя момчетата, защото направиха един добър мач. Най-правилното решение на УЕФА беше да затвори стадиона. Защото ако беше пусната публика на трибуните, щеше да бъде много по-зле", каза Костадинов, след което си тръгна и показа обиден жест.

"Вижте, аз нямам идея как и защо тези фенове го направиха. Ръководството на БФС, без да съм му адвокат, го избират президентите на клубовете, а не феновете. За да бъдат толкова агресивни феновете, трябва да има някаква причина.

Организаторите на самия протест и самите фенове трябва да кажат защо така агресивен беше днес. Защото ние нямаме никакъв проблем фенове да присъстват на мача. Но не и фенове, които са толкова агресивни. Смятате ли, че ако тези хора бяха вътре на стадиона, мачът щеше да премине по нормален начин", каза Гонзо в противоречие с думите на полицията, че на стадиона е нямало да бъде допусната подобна ескалация, тъй като провокаторите са щели да бъдат идентифицирани на влизане.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Какво трябва да знаем за коклюша