Делио Роси е новият треньор на Левски

OFFNews 03 август 2017 в 21:42 2975 0

Чакането приключи! Новият треньор на Левски е Делио Роси. Италианският специалист даде положителен отговор на Спас Русев, след като два дни обмисляше предложението на "сините".

Бившият треньор на Лацио ще подпише утре по обяд договор за две години, като ще има опция за още един сезон. Със сигурност 57-годишният специалист ще доведе поне трима човека в щаба си.

Спечелилият Купата на Италия през 2009 година Роси ще доведе със себе си: помощник треньор, кондиционен треньор и треньор на вратарите.

Всички останали треньори, с изключение на Николай Митов и Мариан Христов, ще останат. Това е било специално изискване на собственика на "сините".

По всяка вероятност специалистът ще поеме тима от понеделник, а Асен Букарев ще води срещата с Верея този уикенд от четвъртия кръг на Първа лига.

Италианецът не е работил никога извън Апенините, а освен това не говори английски, но е изявил готовност да дойде с цял щаб. За последно е бил треньор на Болоня през 2015 година.

Роси има изключителен опит, след като в кариерата си има над 600 мача в професионалния футбол на Италия. Предстои да разберем дали ще запише още толкова в България.

Малко по-късно Спас Русев наля допълнително масло в огъня като сподели пред колегите от Гонг, че "Левски все още няма нов треньор".

"Нямам идея кой разпространява в момента подобни слухове и спекулации. Питате ме за истината, а тя е, че в петък от 12 часа Надзорният и Управителният съвет на клуба ще разгледат двете предложения за треньорския пост и тогава ще бъде взето окончателно решение", сподели собственикът на Левски.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!