Де Бройне може да се откаже от националния след Мондиала

Василен Петров 31 октомври 2022 в 11:45 986 1

Кевин де Бройне

Снимка GettyImages

Футболистът на Сити се надява да се представи по най-добрия начин и да зарадва семейството си.

Суперзвездата на Манчестър Сити и Белгия Кевин де Бройне сподели, че предстоящото Световно първенство по футбол в Катар ще се окаже последно за него с екипа на "червените дяволи". Той желае децата му да го запомнят с най-доброто възможно представяне. 

Изглежда, че атакуващият полузащитник се намира в оптимална форма, след като в събота в лекота отбеляза победното попадение на "гражданите" за успеха с 1:0 срещу Лестър Сити във Висшата лига.

Семейството му ще го придружи до Катар за срещите от група "F" с Канада, Мароко и Хърватия. 

На 31-годишна възраст, де Бройне представя страната си на Световните първенства през 2014 година в Бразилия и през 2018 година в Русия. Преди 8 години Белгия бе спряна на четвъртфиналната фаза, а в следващото издание завърши на трето място. Затова той е наясно, че тазгодишният турнир е последната му възможност да постигне значим успех с националната фланелка. 

"Моето семейство със сигурност ще пътува за мачовете в груповата фаза. Сега съм на 31 и не знам какво може да се случи в следващите четири години. А, освен това, за първи път децата ми ще гледат Световно първенство на живо. И затова и ще пътуват. Надяваме се, че ще бъде специално събитите, което не бива да пропускат. Те са на 6, на 4 и на 2 години. Големите гледат футбол по-малко, но дъщеря ми - разбира се, че не на тази възраст. Но пък се надявам, че ще се насладят на слънцето и ще си играят в басейна", споделя Де Бройне относно емоциите, които го интересуват за Мондиала.

"Вълнувам се. Ще бъде третото и винаги е специално. Тези събития са страхотни, тъй като всички ги гледат. Голям форум е, но няма смисъл да се стресирам от това. Трети ми е, разбирам какво е, но не мога да говоря от името на някой друг, който ще бъде там за първи път. Аз просто казвам как ги усещам в себе си предстоящите дни".

"За мен предстартовата треска не съществува. Няма и смисъл да се притеснява човек. Приемате го като даденост, която идва и се опитвате да играете на максимум. Не говорим за това с момчетата от Манчестър Сити, много от които също ще бъдат на Световното. В момента програмата ни е доста натоварена, имахме две поредни гостувания с много пътуване", обяснява Кевин. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!