Давид Силва се оттегли от испанския национален отбор

OFFNews 14 август 2018 в 14:23 1319 0

Халфът на Манчестър Сити Давид Силва обяви, че се отказва от националния отбор на Испания. Той направи това с публикация на официалния си профил в социалната мрежа Инстаграм.

Силва игра 12 години за представителния тим на родината си. За това време той записа 125 мача, в които отбеляза 35 гола, а в колекцията си има две европейски титли от 2008 и 2012 и една световна от 2010 година. Статистически той е шестият играч с най-много мачове в историята на националния отбор.

"Не е лесно да пиша това след всичко, което преживях. Обмислях го през последните седмици, обмислях какво значи за мен националния отбор. Без съмнение, това е едно от най-тежките решения, които съм взимал, като го правя със смиреност и благодарност.

Националният отбор ми е дал всичко, научи ме как да порасна през юношеските формации до мъжкия състав. Мога с гордост да кажа, че съм записал 125 мача, вкарал съм 35 гола през последните 12 години, в които два пъти спечелихме европейската титла и веднъж световната", написа Силва в социалната мрежа.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови