Давид Луис: Арсенал има потенциал да се бори за титлата

OFFNews 17 октомври 2019 в 15:58 1103 0

През лятото “артилеристите” осъществиха един от най-изненадващите трансфери във Висшата лига, отмъквайки бразилския защитник Давид Луис от местния съперник Chelsea. 32-годишният бранител прекара общо шест сезона на “Стамфорд Бридж” в два периода, между които игра за френския колос ПСЖ.

На 8 август тази година обаче Луис предприе ново предизвикателство в своята кариера, приемайки офертата на лондонския Арсенал. Емери се нуждаеше спешно от запълване на пукнатините в отбранителния вал, така че привличането на опитния защитник бе правилен ход. “Топчиите” платиха £8 млн. за услугите му, като връчиха и традиционния номер 23 на бразилеца.

Началото на сезона за Арсенал не бе сред най-впечатляващите, а Луис имаше своите затруднения в част от мачовете. С привличането му се забеляза промяна в начина на изнасяне на топката и изграждането на атаките. Емери заложи на постепенно конструиране на нападенията, което доведе до фатални грешки в част от шампионатните срещи, а в главни действащи лица се превърнаха бранителите Луис и Сократис.

Най-трудният мач за бразилския защитник бе на “Анфийлд” срещу настоящия европейски шампион, когато допусна груби неточности в дефанзивен план и спомогна за две от попаденията на “мърсисайдци”.

Въпреки нестабилния старт на първенството и няколкото не толкова положителни резултата, Давид Луис е обнадежден за бъдещето на тима и вярва в неговия прогрес. Букмейкърът Bet365 представи ексклузивно интервю с 32-годишния футболист, в което той говори за трансфера и очакванията си в Арсенал.

“Съставът разполага с потенциал, за да се доближи до най-славните си дни. Пристигнах с идеята да побеждавам, да спечеля Висшата лига и да завоювам трофеи в останалите състезания. Давам всичко от себе си, за да помогна на отбора с моя опит и да вдъхна кураж сред останалите футболисти. Няма да се предадем до края”, коментира бразилецът.

В действителност на Арсенал ще му бъде изключително трудно да се съревновава с конкуренцията на Ливърпул и Манчестър Сити, така че най-оптимистичните планове на клуба би следвало да са насочени към финиширане в топ 4.

В последните няколко сезона тази цел убягва на “топчиите”, което ги лиши за трета поредна година от участие в най-комерсиалния турнир на Стария континент – Шампионска лига.

Според залозите на букмейкъра Bet365, Арсенал е с реални шансове да завърши в топ 4. “Артилеристите” са поставени на третата позиция в предварителния списък, като изпреварват местните конкуренти Челси и Тотнъм. Друг интересен маркет в английската платформа ни представя очакванията за голмайсторския приз във Висшата лига. Серхио Агуеро е основен претендент за индивидуалното отличие, но в близост до него е нападателят на Арсенал – Пиер-Емерик Обамеянг. Габонецът се отчете със 7 попадения в първите 8 кръга от Премиършип.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови