Чужденец поема школата на ЦСКА

OFFNews 16 ноември 2018 в 09:51 1008 0

Ръководството на ЦСКА е стартирало преговори с чуждестранен консултант, който да започне работа в детско-юношеската школа на клуба, пише "Тема спорт".

Името на специалиста не е известно, но е сигурно, че става въпрос за методист от Западна Европа, който се очаква да въведе нови иновативни методи в ДЮШ. В момента при "червените" тази дейност се изпълнява от Йордан Христов, който има повече от 20 години опит в областта, като е работил в Австрия и арабските страни.

За промените в школата намекна легендата Димитър Пенев преди седмица, като подчерта, че ръководството не е доволно от работата и липсата на качествени попълнения от юношите.

Междувременно стана ясно, че ЦСКА ще изгради още един терен на базата в Панчарево. Това ще се случи догодина, след като новият Закон за спорта влезе в сила.

Припомняме, че той беше гласуван на второ четене и обнародван в "Държавен вестник" на 18 октомври и се очаква да влезе в сила в средата на януари. В момента на базата на "червените" вече има изградени три терена. Централният е с капацитет 1000 зрители и има осветление, на вторият се провеждат както тренировки, така и някои от мачовете на юношите на клуба, а на третия само занимания.
Новият ще бъде с изкуствена настилка и ще се използва от децата в школата на ЦСКА. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови