Черно море излезе на трето място в Първа лига

OFFNews 04 април 2022 в 19:52 1815 0

Снимка http://chernomorepfc.bg

Черно море победи без никакви проблеми Ботев Враца с 5:0 и излезе на трето място в класирането на Първа лига, един кръг преди края на редовния сезон. Варненският тим реши изхода от срещата още през първата част, в която вкара 4 гола.

С успеха си момчетата на треньора Илиан Илиев изпревариха Ботев Пловдив и имат 45 точки в актива си, докато пловдивският тим е с 43 точки. В последния 26-ти кръг „моряците“ гостуват на Левски в София, докато Ботев Пловдив е домакин на Локомотив София. Ботев Враца пък е на предпоследното 13-то място с 19 точки.

Домакините вкараха гол при първата си по-сериозна атака в 8-та минута, но след проверка с ВАР попадението на Матиас Курьор не беше признато поради игра с ръка на футболиста на Черно море. В 14-та минута обаче с прецизен удар от около 20 метра Васил Панайотов откри резултата – 1:0 за Черно море, като преди да влезе в мрежата топката се отби в страничната греда.

В 21-та минута домакините удвоиха преднината си. Цветомир Панов стреля от дистанция, вратарят на гостите Красимир Костов боксира топката, но тя се удари в тялото на Костадин Ничев и се върна към вратата, където Матиас Курьор на сантиметри от голлинията я вкара за 2:0 за Черно море. В 26-та минута Черно море вкара трети гол в мача. Велислав Василев изведе в отлична позиция отдясно в наказателното поле на Ботев Матиас Курьор, който центрира успоредно на голлинията, а връхлитащият Евгений Сердюк вкара от 2-3 метра за 3:0.

В 34-та минута вратарят на гостите Красимир Костов предотврати сигурен гол за Черно море, след като спаси опасен удар с глава на Влатко Дробаров. Две минути по-късно Евгений Сердюк изведе в Пабло Гарсия в добра позиция отдясно в наказателното поле на гостите и испанецът вкара за 4:0. Домакините доиграха две минути от даденото от съдията три минутно продължение с 10 души, след като Велислав Василев напусна игра заради контузия и бе заменен на полувремето.

В 50-та минута гостите отправиха първия си опасен удар към вратата на домакините. Чавдар Ивайлов стреля от над 25 метра разстояние, но топката премина встрани от вратата. В 66-та минута Чавдар Ивайлов стреля опасно от дистанция, но вратарят на Черно море Иван Дюлгеров успя да изби топката. В 69-та минута Евгений Сердюк бе намерен в наказателното поле на Ботев, пребори се с футболист на гостите и с удар отляво в далечния ъгъл вкара петия гол за Черно море.

Пет минути преди края на редовното време Черно море остана с 10 души на терена, след като Васил Панайотов напусна игра заради контузия, а треньорът Илиан Илиев бе извършил и петте си смени.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки