Челси измъкна Мората под носа на Милан с 80 милиона евро

OFFNews 19 юли 2017 в 21:28 2356 1

Пазарът на Острова полудява съвсем това лято! С риска да се повторим, но със 100 милиона паунда за селекция си неконкурентен. 

Испанският национал Алваро Мората ще бъде новият нападател на английския шампион Челси, информира ексклузивно от “Марка”. Само минути по-късно го потвърдиха и официално от Реал Мадрид и Челси.

Голаджията ще струва на Антонио Конте около 80 милиона евро, но преговорите с "кралския клуб" са приключили успешно за “сините” от Лондон. "Марка" твърди, че в близките часове Мората ще напусне лагера на Реал Мадрид в Лос Анджелис, за да премине медицински прегледи в английската столица.

Така снашният таран ще смени трети за последните три сезона след престоя в Ювентус и завръщането в “белия балет”.

Въпреки че Милан се е опитал да се върне в битката за подписа на Мората в последния момент, Челси е отправил по-добра финансово оферта за нападателя. Мората ще се превърне в най-скъпия испански футболист в историята. Той ще се бори за повече игрови минути, след като миналата кампания в Мадрид остана в сянката на Кристиано Роналдо, Карим Бензема и Гарет Бейл.

Мората ще работи с Антонио Конте, който го привлече в Ювентус преди три години. Тогава италианският специалист напусна, за да поеме Скуадра адзура. Мората ще стане поредния испанец в състава на Челси след Сесар Аспиликуета, Маркос Алонсо, Педро Родригес и Сеск Фабрегас.

Така става ясно, че Диего Коща ще напусне “сините”. Той иска да ходи в Атлетико, но мадридският гранд няма право на трансфери. Затова ще трябва да почака до зимата или да избере трети вариант.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!