Бум на заразени с коронавирус в Царско село

OFFNews Последна промяна на 06 юли 2020 в 12:51 2034 0

Царско село проведе извънредни PCR тестове след положителния резултат на Мартин Кавдански, който стана известен на 3 юли.

Преди това отборът проведе тестове на всички играчи преди мача с Черно море с дата 1 юли (сряда), както бе изискването според заповед на Министъра на спорта от 29 юни.

След положителната проба на Мартин Кавдански тренировъчният процес бе преустановен, а в неделя (6 юли) всички футболисти, треньори и персонал проведоха нови тестове.

Тестовете на трима футболисти са положителни - Ивайло Иванов, Илия Джамов и Кирил Трохаров.

Според предписанията на РЗИ София тримата ще бъдат въведени в 14-дневна карантина и няма да вземат участие в тренировъчен процес и футболни мачове.

"Чувствам се добре, както и в дните, преди да разбера, че съм заразен с този вирус. За мен беше голяма изненада. Не съм имал никакви симптоми. Не съм чувствал никакъв дискомфорт. Резултатът е потвърден.

След мача с Черно море направих нови два теста, които се оказаха позитивни. Не знам как може да се допусне такава грешка. Има документ, че както аз, така и целият отбор сме с отрицателни тестове и след ден да се окаже, че съм положителен. Не мога да го обясня. Надявам се да няма много заразени", коментира първият заразен в редиците на Царско село Мартин Кавдански.