Букмейкърите очакват победи на Реал Мадрид и Ливърпул на 1/8-финалите в Шампионска лига

OFFNews 19 януари 2021 в 17:00 3657 0

През следващия месец февруари ще се подновят мачовете в най-авторитетния клубен турнир на Стария континент – Шампионска лига. Ще стартира фазата на 1/8-финалите, където ни очакват осем страхотни сблъсъка. В този материал ще акцентираме вниманието си на двубоите на Реал Мадрид и Ливърпул, като букмейкърът Bwin очаква двата отбора да спечелят първите 1/8-финални мачове срещу своите опоненти и като цяло да продължат към следващия етап на Шампионска лига.

Задачата на Реал Мадрид и Ливърпул на старта на директните елиминации обаче няма да бъде никак лесна. Двата отбора гостуват на едни от най-силните отбори в Германия и Италия в последните два сезона - РБ Лайпциг и Аталанта. "Червените" от "Анфийлд" ще се изправят срещу немския клуб, докато "белият балет" има визита в Бергамо, като двата гранда на европейския футбол са леки фаворити в първите срещи.

Отборът на Реал Мадрид имаше трудна кампания в груповата фаза на Шампионска лига. "Белият балет" спечели само 10 точки, което е едно от най-слабите постижения на отбора в групите на Шампионска лига. Въпреки това Реал Мадрид завърши на първото място в своята група, като това се дължи на победата с 2:0 над Борусия Мьонхенгладбах в последния кръг. Тимът на Зинедин Зидан вкара 11 попадения в груповата фаза, което средно под 2 гола на мач. В същото време Реал допусна девет попадения, така че защитата на отбора трябва да се подобри. Предстоящият съперник на испанския шампион - Аталанта, остана на второто място в своята група с 11 точки, като завърши на два пункта зад победителя в групата Ливърпул. Италианският клуб винаги е впечатлявал с играта си в нападение и точно затова коефициентът в Bwin за опцията Над 2.5 гола в мача им срещу Реал Мадрид е нисък.

Очакванията са двата отбора да направят голово шоу, като все пак „белият балет“ е фаворит за победата. Реал Мадрид е отбор с много опит в турнира и ще се стреми да вземе предимство в първия мач на италианска земя. Но отборът на Аталанта показа своята класа в груповата фаза на ШЛ, побеждавайки Ливърпул с 2:0 като гост, така че възпитаниците на Зинедин Зидан трябва да бъдат максимално концентрирани, ако искат да продължат на 1/4-финалите в турнира.

През миналия сезон Реал Мадрид отпадна още на 1/8-финалите, когато имаше още по-тежък жребий, след като се падна с Манчестър Сити. Тимът на Аталанта пък стигна до 1/4-финалите на турнира и бе много близо до отстраняването на френския гранд ПСЖ, но допусна два гола след 90-та минута и загуби с 1:2. Дали през този сезон Аталанта отново ще стигне до тази фаза на турнира или Реал Мадрид ще прескочи 1/8-финалите, ще разберем през март, когато се изиграе и реваншът на стадион „Алфредо ди Стефано“ в италианската столица.

Носителят на Шампионска лига от сезон 2018/19 – Ливърпул, ще се изправи срещу РБ Лайпциг на 1/8-финалите през тази кампания. Коефициентите в Bwin са в полза на английския шампион, който е фаворит за победата в първия двубой на стадион "Ред Бул Арена" като срещата ще се проведе на 16 февруари. Воденият от Юрген Клоп отбор нямаше проблеми да стигне до директните елиминации в състезанието, след като в груповата фаза имаше за съперници Аталанта, Аякс и Мидтиланд.

Още при изтеглянето на жребия, Ливърпул бе фаворит в тази група и в крайна сметка доказа това, завършвайки на първото място с актив от 13 точки. Предстоящият им съперник РБ Лайпциг обаче беше в най-трудната група, заедно с отборите на Пари Сен Жермен и Манчестър Юнайтед. Въпреки това тимът на Юлиан Нагелсман успя да продължи напред, след като показа невероятен характер. В последния кръг в мач на живот и смърт, РБ Лайпциг победи Манчестър Юнайтед с 3:2 на собствен терен. По този начин „червените бикове“ елиминираха от турнира славния английски клуб, а сега на пътя им стои другият най-популярен отбор на Острова.

През миналия сезон отборът на РБ Лайпциг впечатли с представянето си в Шампионска лига. „Червените бикове“ отново имаха съперник от Англия на старта на директните елиминации – Тотнъм. Тогава „шпорите“ бяха в ролята на фаворит, но Лайпциг ги победи и в двата мача, което изненада залагащите в Bwin. На 1/4-финалите немският отбор елиминира Атлетико Мадрид, за да стигне до дебютното си участие на полуфиналите в турнира. Там РБ Лайпциг не успя да се противопостави на ПСЖ и загуби с 0:3. Мечтите на отбора за ново силно представяне в турнира минават през успех над Ливърпул, който през миналия сезон бе елиминиран още на 1/8-финалите от Атлетико Мадрид. Юрген Клоп със сигурност ще иска неговият отбор да се представи доста по-добре през този сезон. Целта на мърсисайдци е спечелването на Шампионска лига, като още на старта на директните елиминации ще видим дали Ливърпул е готов да измине пътя до европейския трон през тази кампания.

Безспорно двубоите на Реал Мадрид и Ливърпул на 1/8-финалите в тазгодишното издание на Шампионска лига ще бъдат едни от най-оспорваните. Но нека не забравяме, че предстои и дерби между Барселона и Пари Сен Жермен, а двубоят Атлетико Мадрид срещу Челси също ще бъде много интригуващ. Носителят на Шампионска лига Байерн Мюнхен пък ще се изправи срещу Лацио, а италианският шампион Ювентус гостува на Порто в първия сблъсък от 1/8-финалната фаза между двата отбора. Много интересно ще бъде в Севиля, където домакините приемат Борусия Дортмунд, а третият немски отбор на 1/8-финалите – Борусия Мьонхенгладбах, се изправя срещу Манчестър Сити. Тимът на Пеп Гуардиола е един от големите фаворити в турнира и предстои да видим дали ще реши всичко още в първия мач в Германия, като „гражданите“ са абсолютен фаворит за класиране напред, като същото важи и за Ювентус в сблъсъка им срещу Порто.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!