Букмейкърите дават предимство на Тотнъм в домакинството на Лестър

OFFNews 18 декември 2020 в 14:11 4182 0

В неделния следобед в двубой от 14-ия кръг на Висшата лига един срещу друг излизат два отбора от топ 4 на класирането – Тотнъм и Лестър. Букмейкърът Palms Bet дава предимство на „шпорите“, които са фаворити за спечелването на трите точки и разбира се, много специален palms bet bonus, за новите иргачи в платформата. Но и двата отбора ще преследват победата на всяка цена след разочароващите резултати, които записаха в средата на седмицата. Със сигурност ще се получи много оспорван двубой в Лондон, а в следващите редове ще разгледаме в каква форма са двата отбора и техните временни позиции.

Тотнъм на Жозе Моуриньо заема 2-рото място в класирането на Премиър Лийг с актив от 25 точки. Лондончани загубиха дербито с Ливърпул с 1:2 на „Анфийлд“ в сряда вечер и изостанаха с три точки от шампионите. „Шпорите“ бяха много близо до спечелването на точка от срещата, но в 90-ата минута Роберто Фирмино донесе успеха на Ливърпул. Иначе двубоят премина с предимство на „червените“, но според мениджърът на Тотнъм Жозе Моуриньо по-добрият отбор е загубил двубоя. „Шпорите“ отправиха само два точни удара в мача, което беше недостатъчно и ще трябва да сторят повече, ако искат да спечелят срещу Лестър в неделя и да оправдаят ролята си на фаворит според коефициентите на PalmsBet.

В последното си домакинство във Висшата лига, тимът на Тотнъм спечели лондонското дерби срещу Арсенал с 2:0. „Шпорите“ са във впечатляваща серия от шест поредни победи у дома във всички турнири, като допуснаха само едно попадение за този период – при успеха с 2:1 над Брайтън. Иначе във всички тези шест срещи отборът на Моуриньо вкара поне по два гола, като го стори в изминалите си девет двубоя на „Тотнъм Хотспър Стейдиъм“. Предстои да видим дали в неделя лондончани ще бъдат отново толкова резултатни срещу тима на Лестър, който ще се бори да запази мястото си в топ 4.

„Лисиците“ пропуснаха отличен шанс да задминат Тотнъм в класирането, след като загубиха с 0:2 у дома от Евертън в сряда. Така Лестър остана с актив от 24 точки във временното подреждане на Висшата лига и заема 4-ата позиция. В предстоящия мач тази неделя, букмейкърът ПалмсБет дава доста по-висок коефициент за победа на тима на Брендън Роджърс. Лестър няма успех като гост на своя съперник от 2016-та година насам, когато спечели с 1:0 след попадение на защитника Робърт Хут. Настоящата форма на „лисиците“ е добра като те имат три победи в предходните четири мача. Ще видим как загубата от Евертън ще окаже влияние на отбора на Брендън Роджърс. В състава на гостите няма липси и те ще бъдат с всичко най-добро, така че ще преследват положителен резултат срещу Тотнъм.

През миналия сезон „шпорите“ спечелиха с категоричното 3:0 у дома срещу Лестър. Звездата на Тотнъм Хари Кейн вкара две от попаденията за успеха на своя тим. Кейн ще се опита да намери мрежата и в предстоящия двубой в неделя. Той вкара два гола в последните си четири мача за тима и се разписа в предходното домакинство на Тотнъм във Висшата лига. Партньорът му в атака – Хьон-мин Сон, също се намира в страхотна форма като има три гола в последните пет двубоя на лондончани. Двамата ще бъдат на върха на възможностите си в неделя и за отбраната на Лестър ще бъде много сложно. Все пак „лисиците“ са доказали, че са много корав отбор и със сигурност ще направят двубоя доста интригуващ и привлекателен за гледане за неутралните фенове.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови