Бразилска легенда хвали Делио Роси

OFFNews Последна промяна на 15 август 2017 в 12:08 821 0

Бразилската легенда Алдаир, който е агент на каращия проби в клуба Жеан Патрик сподели пред колегите от "Дарик", че Роси е направил добър старт, който трябва да доразвие.

51-годишният световен шампион със "Селесао" от 1994 годин е известен най-вече с 13-годишния си престой в Рома, на който бе капитан. 

"Какво може и каква работа върши Роси, е ясно от престоите му в Лацио, Фоджа, Фиорентина. Той работи много добре навсякъде. Достатъчно известен треньор е за всички в Италия. Говорихме си, че влиза в нов етап на своя живот, защото за първи път работи извън родината си.

Започна добре с победата над Дунав с 2:0, надявам се да продължи така и в бъдеще. Не гледах мача на живо, защото по това време пътувах към България. Успях да видя откъси от двубоя по телевизията. Роси има много работа, която да свърши тук, но е доволен от получения резултат срещу Дунав.

Делио е изключителен професионалист. Много иска да успее. Гледа само и единствено напред. В момента Левски е на пето или шесто място, но той се цели в по-добри позиции. Важно е ръководството да му осигури една добра група, за да работи и да стигне до върха", коментира Алдаир.

Бразилският мениджър завърза контакти с Левски още през миналата есен. Най-вероятно той е обсъдил с Делио Роси от какви играчи ще има нужда италианецът на "Герена".

"Отворен съм да работя с всички отбори в Европа. За втори път съм тук. Посетих и други клубове в страната ви. Смятам, че тези неща са нормални. Запознат съм с Лудогорец, който продаде Кафу.

Имат много добър екип и отбор. Разполагат с достатъчно бразилци в редиците си. Дано има повече мои сънародници в България", заяви още агентът и разкри, че пробите на 20-годишния Жеан Патрик в Левски ще продължат и тази седмица.

Крилото пристигна на "Герена" преди десетина дни. Правата му се държат от Сао Пауло. Жеан игра в спаринга с третодивизионния Сливнишки герой (1:3), но Делио Роси иска още време, за да прецени качествата му.

"Ситуацията на Патрик е странна. Очаква решението на треньорите. Дойде при един наставник, а отборът вече има нов. Футболистът трябва да демонстрира своите умения на терена, а дали ще го харесат - това е решение единствено на спортния щаб.

Покани го предишният треньор, затова ще видим дали ще го задържат сега. Тази седмица спортно-техническото ръководство ще реши какво ще се случи с Жеан" сподели пред "Дарик" Алдаир.