Бразилия се развихри за едно полувреме срещу Република Корея и е на 1/4-финал

OFFNews 05 декември 2022 в 22:40 1536 0

Мондиал 2022

Снимка Getty Images

Неймар се завърна и поведе Бразилия към успех

Считаният за фаворит за спечелване на трофея отбор на Бразилия се класира за четвъртфиналите на световното първенство по футбол за осми поредни път, след като победи Република Корея с 4:1 на осминафиналите на Мондиал 2022. В спор за класиране на полуфиналите бразилците ще се изправят срещу вицешампиона от предишния шампионат в Русия - Хърватия, а корейците отпаднаха от турнира.

Една от големите звезди на Бразилия Неймар се завърна в игра след контузията, която претърпя в първия мач в Катар. Той бе в титулярния състав и отбеляза 76-ия си гол за националния отбор на родината си, доближавайки се на един от рекорда на легендарния Пеле.

Бразилците изиграха много силно първо полувреме и напълно доминираха до почивката, вкарвайки всичките си четири попадения в мача. Винисиус Жуниор даде преднина на бразилския състав още в седмата минута на двубоя на „974“ в Доха след като получи от Неймар и от близко разстояние прати топката в горния десен ъгъл на вратата на Република Корея за 1:0.

Бразилците получиха правото да изпълнят дузпа след опасна игра на У-йон Джун в 11-ата минута. Неймар бе точен от бялата точка и покачи на 2:0 в 13-ата минута на срещата.
Ин-бом Хван завърши обещаваща атака за корейците в 17-ата минута, но не успя да преодолее Алисон.

Бразилия увеличи аванса си в 29-ата минута, когато Тиаго Силва пусна към Ричарлисон, който със страхотен удар направи резултата 3:0. Четвъртият гол във вратата на Република Корея падна седем минути по-късно. В 36-ата Лукас Пакета преодоля Сюн-Гю Ким за 4:0. Стражът на корейския тим обаче се справи отлично при изстрел на Ричарлисон в четвъртата минута на добавеното време на първата част.

През второто полувреме бразилците намалиха оборотите, а в началните моменти след почивката Република Корея можеше да върне едно попадение чрез Хюн-мин Сон. Той оправи добър удар в 48-ата минута, но Алисон внимаваше и спаси вратата си. Бразилецът Рафиня пък преодоля няколко бранители на противника в 55-ата минута и стреля към вратата на корейците, но Сюн-Гю Ким отрази удара му. Пак вратарят на корейците предотврати попадение на Рафиня седем минути по-късно при нова атака за Бразилия.

Влезлият като резерва Сюн-Хо Пайк намали аванса на бразилците в 76-ата минута. Пайк се разписа след силен удар от дистанция за 1:4.

В последните десетина минути селекционерът на Бразилия Тите смени вратаря Алисон с Вевертон, а Неймар също седна на резервната скамейка.

Витрина на мача

Бразилия - Република Корея - 4:1 (4:0)
1:0 Винисиус Жуниор 7
2:0 Неймар 13 (дузпа)
3:0 Ричарлисон 29
4:0 Лукас Пакета 36
4:1 Сюн-хо Пайк 76

главен съдия: Клеман Тюрпен (Франция)
стадион: "974" (Доха), зрители - 43 847
жълти картони:
- за Република Корея - У-йон Джун

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!