Бразилия чака Аржентина на полуфинал на Копа Америка

OFFNews 28 юни 2019 в 08:54 2431 0

Бразилия победи Парагвай след изпълнение на дузпи с 4:3 и се класира на полуфиналите на Копа Америка. В редовното време двата тима не си отбелязаха голове, макар "гуараните" да играха с човек по малко от 58-ата минута, когато Фабиан Балбуена бе изгонен с директен червен картон. В крайна сметка това не помогна на Бразилия и се стигна до дузпите.

Густаво Гомес пропусна още при първия опит за Парагвай, а след това точни от бялата точка бяха Вилиан, Маркиньос и Коутиньо за Бразилия и Алмирон, Валдес и Рохас за парагвайците.

Роберто Фирмино даде надежда на "гуараните", пропускайки при четвъртия удар за домакините, но веднага след това и Дерлис Гонзалес не успя да уцели вратата. Така решаващият удар бе за Габриел Жезус, който бе точен и донесе успеха на своя тим за крайното 4:3.

С тази победа Бразилия продължава на 1/2-финал, където ще срещне победителя от сблъсъка между Венецуела и Аржентина, който е тази вечер.

Селекционерът на Аржентина Лионел Скалони изрази оптимизъм преди мача. До този момент Лео Меси и компания не се представят убедително, след като записаха загуба с 0:2 от Колумбия, равенство 1:1 с Парагвай и победиха аутсайдера Катар с 2:0, за да преодолеят групите.

"Тази победа ни зареди с увереност. Усещането ни е много позитивно. Тактиката ни е да упражним висока преса от първата минута и да отбележим ранен гол, който да ни даде спокойствие", каза 41-годишният специалист.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови