Братът на Нури: Той никога няма да ни познае отново, остана да се молим на Аллах

OFFNews 14 юли 2017 в 16:17 3439 1

Футболистът на Аякс Абделак Нури, който колабира по време на контролата с Вердер в събота, няма дори виртуален шанс за възстановяване. Това потвърдиха от семейството на таланта.

Талантът получи сърдечен пристъп в 73-ата минута на контролата. Лекарите реагираха мигновено и в понеделник дори оправиха ритъма му, но се оказа, че загубата на кислород е увредила необратимо мозъка му.

Братът на Нури разкри, че футболистът никога няма да ходи отново, дори няма шанс някога отново да познае семейството, дори ако се събуди от изкуствената кома.

Алдерахим сподели: "Той не може да се движи, не може да говори, дори не ни познава. Не знае въобще кои сме. Не чувства нищо, не чува нищо. Вчера лекарите проведоха нови тестове. Основата на мозъка е почти изцяло увреден и не функционира. Според лекарите никога няма да се възстанови. Но аз вярвам в Аллах! Ще го приема! Той е наистина страхотно момче".

Сестрата Гизлан добави: "Продължаваме да се надяваме, че един ден отново ще сме щастливи заедно с нашия хубав Нури".

Съседите на семейството също изразиха подкрепата си, като организираха благотворителен магазин пред къщата на футболиста. Събраните пари отиват за лечението на Нури.

В ПСВ Айндховен, иначе  враг на Аякс, направиха мил жест. Играчите се снимаха заедно с послание към Нури. Своите молби за възстановяването на футболиста отправиха звезди като Робин ван Перси и Джорджино Вайналдум.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!