Божинов ще къса мрежи в Хърватия

OFFNews 03 февруари 2018 в 10:00 5086 1

Българският нападател Валери Божинов е пред подновяване на футболната си кариера, която беше в застой след напускането на швейцарския Лозана.

Той изкара проби и е бил одобрен от треньорския щаб на хърватския Риека. Бившият национал изкара едноседмична подготовка с шампиона на Хърватия, за да се разбере дали двете страни ще си допаднат. Според Дарик радио договорът на Валери с Риека вече е формалност.

Божинов ще пътува с хърватите от Португалия за Риека и в понеделник трябва да мине прегледи и финални преговори, а след това да парафира с тима, воден от словенския треньор Маташ Кек.

Именно решението на специалиста е било решаващо. Той не е имал съмнения в качествата на опитния българин, но е искал да провери, дали е достатъчно мотивиран за игра, което Божинов е демонстрирал в контролите.

Очертава се Риека да бъде 14-тият тим в кариерата на Валери Божинов. Хърватия пък ще е осмата държава, чийто терени Божинов ще озари с присъствието си. До този момент той е играл в Италия, Португалия, България, Сърбия, Китай и Швейцария.

Валери е бележил голове във всяка от тях, така че местните вратари могат вече да "треперят", както казваше самия Божинов в популярно видео.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови