Ботев Пловдив си тръгна с трите точки от Враца

OFFNews 08 април 2021 в 19:34 2062 0

Снимка Официален сайт на Ботев Пловдив

Отборът на Ботев Пловдив постигна успех с 2:1 като гост над съименниците си от Враца в първия двубой от 23-ия кръг на Първа лига.

Така пловдивчани събраха 24 точки и вече са на десетата позиция във временното класиране, докато врачани останаха предпоследни с 18 три кръга преди края на редовния сезон.

Двата отбора си размениха по едно бързо попадение в средата на първото полувреме. Валери Домовчийски откри за врачани в 23-ата, а само две минути по-късно Джонатан Перейра изравни.

След почивката домакините получиха дузпа, която обаче Петър Атанасов пропусна. Само три минути по-късно Мите Цикарски вкара за 2:1 с глава след корнер. Реферите на двубоя отмениха по един гол и на двата отбора.

"Основното нещо, което ни помогна да спечелим днес, е отговорността на всеки от играчите. Всеки си изпълни каквото трябва. Имаше и грешки, но като цяло всеки направи това, за което бяхме говорили.

Аз мисля, че Ботев стопира напрежението за това дали ще се бори за оцеляване. Ясно е, че ще бъдем в горната четворка и ще се опитаме да се преборим за 7-ото място", коментира треньорът на Ботев Пловдив Георги Онов, който заместваше старшията Азрудин Валентич, тъй като той е под карантина заради коронавирус.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови