Ботев Пловдив тресна ЦСКА 1948, Наско Илиев с две попадения

OFFNews 13 март 2021 в 16:27 2189 0

Снимка Официален сайт на Ботев Пловдив

Пловдивският Ботев се наложи с 3:2 над новака ЦСКА 1948 в мач от 21-ия кръг на Първа лига. Това бе първата победа на "канарчетата" в елита под ръководството на старши треньора Азрудин Валентич, с която отборът скочи с цели четири места в класирането и се изкачи до десетата позиция.

Гостите първи организираха опасна атака, но не успяха да я материализират. Така се стигна до 17-ата минута, когато Па Конате преодоля трима футболисти на столичани и с майсторски удар за разписа за 1:0.

Домакините стигнаха до втори гол в 29-ата минута, когато Димитър Тонев подаде на Атанас Илиев, който покачи на 2:0.

Второто полувреме започна с разменени остри атаки. В 48-ата минута Атанас Илиев стреля от пряк свободен удар, но неточно. Шест минути по-късно Георги Аргилашки парира удар на Димитър Митков.

Гостите тръгнаха по-масирано напред. В 58-ата минута Васил Шопов центрира, но Денислав Александров от удобна позиция прати топката в аут. В 66-ата минута пред Атанас Илиев се откри възможност да стреля, но защитниците на софиянци блокираха шута му.

Галин Иванов намали на 2:1 в 69-ата минута с изстрел в долния десен ъгъл на вратата на "жълто-черните", но "канарчетата" решиха изхода в мача в 88-та минута. Тогава Атанас Илиев се разписа за 3:1 след подаване на Емануел Току.

Секунди преди края Антел Бастунов вкара втория гол за гостите, оформяйки крайното 3:2.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews